středa 25. června 2008

Hity oblíbené Brity (a mnou taky) VII. - Mint Royale mají talent.. a George taky

Uff teď to bylo hektický.

Dneska mám skoro story. Ha.

I.
V roce 2005 zremixovali Britové Mint Royal
e starou melodii z muzikálu Zpívání v dešti. Původně to bylo použitý v reklamě na Volkswagen Golf, no jinak to extra známý či úspěšný nebylo. Teda já to nějak náhodou zaregistroval a hned se mi to líbilo (po bitvě každej generálem, žejo).

Mint Royale - Singing in the Rain (2005 remix)
1. v UK Singles Chart, 1. v iTunes TOP 100 (červen 2008)


II.
Britain's Got Talent (něco jako Británie má talent.. náročné na překlad!) je televizní soutěž, která místní docela slušně pohltila. Přihlásit se můžou zpěváci, tanečníci, komici, no prostě kdokoliv, kdo si myslí, že má talent. Vítěz bere 100.000 (už zase slabších.. herdek) britskejch liber a možnost vystoupit před celou královskou rodinou.


Je to (jak se dalo čekat) následovník America's Got Talent, celej formát vymyslel porotce všech možnejch Superstar soutěží a zakladatel X-Factoru Simon Cowell. Ten už zřejmě kurs libry neřeší. Princip podobnej jako Superstar, porotci komentujou, diváci hlasujou.


III.
No a letos se konal druhej ročník, kterej skončil asi před dvěma týdny. A přihlásil se taky tenhle kluk - George Sampson, kterej chce bejt tanečník. Zní to úplně kýčovitě, ten jeho příběh. Je z chudý rodiny, když byl malej, tak byl vážně nemocnej (nějaká porucha růstu kostí) a na jízdenky do Londýna z Manchesteru si vydělával tancováním na ulici. V semifinále soutěže zatancoval právě na ten remix Singing in the Rain od Mint Royale - a všechny tím docela oslnil. Asi i díky tomu pak vyhrál i finále.


Vydělala na tom i kapela. Písnička se po třech letech zničehonic dostala na první místo všech možnejch žebříčků. Je teď první v britský hitparádě singlů - a taky třeba ve stahování z iTunes, což je možná už prestižnější.

George Sampson
1. v Britain's Got Talent 2008

IV.
Celá soutěž byla hoodně úspěšná. Ten moment vyhlášení vítěze byl druhej nejsledovanější ze všech letošních pořadů na britskejch televizích - hned po penaltách ve finále Ligy mistrů Chelsea-Manchester.

Ne, že bych tenhle pořad sledoval, ale tomu ani vidlák prostě uniknout nemohl. Tak schválně - začně příští rok s tím naším klasickým dvou či tříletým zpožděním "Česko má talent"?

Žádné komentáře: